BESTILLINGSBETINGELSER OG VILKÅR

BETINGELSER FOR RESERVATION AF BILER

PRIVATE KUNDER 

Disse handelsbetingelser er gældende for private kunders reservation af en bil gennem www.wismo.dk. Vi har forsøgt at gøre disse handelsbetingelser lette at forstå, men kontakt os gerne, hvis noget er uklart eller hvis du i øvrigt har spørgsmål.

 

Hjemmesiden www.wismo.dk er udviklet og drives af:

Auto.nu A/S
CVR: 40516042
Hovedvejen 1
2600 Glostrup

Tlf. +45 88 53 38 00

Auto.nu A/S er et selskab i K.W. Bruun koncernen.

1. KUNDENS AFTALEPART

 

Auto.nu er ejer af IT-platformen wismo.dk. Wismo.dk anvendes af bilimportørerne i K.W. Bruun koncernen til markedsføring af de bilmærker, som K.W. Bruun koncernen sælger via sine autoriserede forhandler. Auto.nu er formidler af online salg/leasing af bilerne på wismo.dk på vegne af en række tilknyttede bilforhandlere og leasingselskaber. Dette er de generelle vilkår og handelsbetingelser, der gælder, når en bil reserveres via wismo.dk. Vilkårene gælder alene reservationen af bilen via wismo.dk og ikke køb eller leasing.

 

1.1 Ved køb af ny bil

WISMO optræder alene som markedsføringskanal og formidler af kontakt og ikke sælger/forhandler. Det er den forhandler, du har valgt ifm. valg af udleveringstedet, som er din aftalepart og dermed ansvarlig for aftalens opfyldelse. Forhandlerens vilkår/betingelser for selve salget, herunder den endelige pris, som I har aftalt, fremgår af slutsedlen, som udleveres af din forhandler.

 

1.2 Ved privatleasing af bil

Ved privatleasing optræder den valgte forhandler alene som formidler for leasingselskabet. WISMO er alene formidler af kontakt til forhandleren. Det er derfor Leasingselskabet, som er din aftalepart og dermed ansvarlig for aftalens opfyldelse. Leasingselskabets vilkår/betingelser fremgår af leasingkontrakten, som udleveres på vegne af Leasingselskabet af forhandleren.

 

1.3 Aftaleindgåelse

Der er først indgået en bindende aftale, når du 1) ved køb af ny bil modtager en slutseddel fra forhandleren og har underskrevet denne sammen med forhandleren eller 2) ved privatleasing af en bil har accepteret det tilsendte leasingforslag i e-Boks og underskrevet kontrakten med NemID.

 

2. PRODUKTER OG PRISER

 

Via markedsføring på wismo.dk kan biler importeret af andre selskaber i K.W. Bruun koncernen samt bilrelateret produkter/tilbehør bestilles via din valgte forhandler. Aftale er jf. pkt. 1.3 dog først indgået, når der foreligger underskrevet slutseddel. Hjemmesiden er alene en opfordring til at afgive tilbud. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer, afgiftsændringer samt eventuelle prisstigninger.

Alle priser på hjemmesiden ved salg af bil til private kunder er baseret på importørens vejledende priser og vises i danske kroner inklusive moms, leveringsomkostninger og andre afgifter. Den endelige pris aftales mellem dig og forhandleren, men kan ikke være højere, end prisen angivet på WISMO.

3. KØBS- OG LEASINGAFTALER

 

3.1 Formidling af bil gennem wismo.dk

Ved formidling af kontakt gennem wismo.dk vil du efterfølgende blive kontaktet af WISMO’s kunderservice mhp. at gennemgå din bilreservation. Vi sørger for, at alle dine behov er afdækket, informerer om leveringstid samt får yderligere informationer på din byttebil, hvis denne er tilføjet.

Når specifikationerne er accepteret sendes din bilreservation videre til din valgte forhandler, som endeligt gennemgår og godkender ordren. Du vil derefter blive kontaktet af forhandleren. Priserne i wismo.dk er alene baseret på importørens vejledende udsalgspriser og fungerer som maksimalpriser. Du har derfor på dette stadie mulighed for at forhandle prisen for både ny bil og eventuel byttebil med din forhandler. Du vil efterfølgende få tilsendt en slutseddel fra den udleverende forhandler med de priser, I har aftalt. Først når du har godkendt og underskrevet slutsedlen, er der indgået en bindende købsaftale.

Forhandleren vil altid fremgå som aftalepart på slutsedlen og de vilkår, der er aftalt mellem dig og din forhandler, vil fremgå af slutsedlen.

 

3.2 Ved privatleasing af bil gennem wismo.dk

Ved af kontakt gennem wismo.dk om privatleasing af bil vil du som leasingtager efterfølgende blive kontaktet af WISMO’s kundeservice mhp. at gennemgå din reservation. Vi/din forhandler vil informere dig om vejledende priser på evt. tilvalgt udstyr samt leveringstid på den valgte leasingbil.

Når specifikationerne er accepteret, vil du få tilsendt en leasingkontrakt udarbejdet af leasingselskabet, og først når du som leasingtager har godkendt og underskrevet leasingkontrakten, er der indgået en bindende aftale.

Leasinggiver vil altid fremgå som aftalepart af leasingkontrakten, du får tilsendt til underskrift, og de individuelle vilkår, der er aftalt mellem dig og leasinggiver, vil fremgå af leasingkontrakten.

 

4. BETALING OG RESERVATIONSGEBYR

 

4.1 Reservationsgebyr ved køb/privatleasing af bil

Ved formidling af kontakt om køb- eller privatleasing af bil gennem wismo.dk betales et reservationsgebyr. Reservationsgebyret er angivet ved den givne bil.

Reservationsgebyr kan foretages med følgende betalingskort: Dankort/Visa-Dankort, Visa, Mastercard, Mobilepay. Betalingsinformationerne, som du afgiver i forbindelse med reservationsgebyret, kan kun læses af betalingsudbyder Reepay.

Reservationsgebyret reserveres på dit kort og tilbagebetales altid fuldt ud, ligegyldig om der indgås en bindende aftale (dvs. underskrives en leasingkontrakt/slutseddel) eller ej.

 

4.2 Betaling ved køb af bil – Kontant køb

Ved afhentning af den købte bil betales det fulde beløb til forhandleren. Her tages kun imod betaling med kreditkort eller via elektronisk bankoverførelse. Betalingen skal være forhandleren i hænde, inden bilen kan udleveres.

 

4.3 Betaling ved køb af bil – Finansiering

Hvis den købte bil skal finansieres betales udbetalingen, når du afhenter bilen hos forhandleren. Udbetalingens størrelse afhænger af dine valg og den aftale, du har indgået med finansieringsselskabet om finansiering. Udbetalingen vil minimum være på 20% jf. lov om kreditaftaler. Det er et krav, at din betaling tilmeldes via PBS/NETS. Den mdl. finansieringsydelser vil blive trukket automatisk gennem PBS Betalingsservice i løbetidens periode.

 

4.4 Privatleasing af bil – udbetaling

Ved privatleasing af bil betales udbetalingen, samt evt. førstegangsydelse, når du afhenter bilen hos forhandleren. Udbetalingens størrelse er angivet ved den valgte bilmodel, og er ikke en del af den månedlige leasingydelse.

 

4.5 Privatleasing af bil – mdl. ydelse

Ved privatleasing af bil er det et krav, at Købers betaling tilmeldes via PBS/NETS. Den mdl. ydelser vil blive trukket automatisk gennem PBS Betalingsservice i leasingaftalens periode.

5. AFHENTNING AF BIL

 

5.1 Afhentningsdato ved køb/leasing af bilen

Ved reservation af bilen på wismo.dk kan du angive en ønsket leveringsdato. Denne dato er udelukkende et ønske fra din side, og kan ikke ses som en bindende afhentningsdato. Datoen vil dog blive imødekommet, hvis muligt.

Den endelige afhentningsdato aftales med forhandleren. Forhandleren kan som udgangspunkt ikke stilles til ansvar for eventuelle leveringsforsinkelser, da bilfabrikken har kontrollen over leveringen, og forhandleren kan dermed ikke gøres ansvarlig for den eventuelle tid, hvor du måtte stå i en ”billøs situation”. De konkrete vilkår vil fremgå af din kontrakt med forhandleren.

 

6. FORTRYDELSESRET

 

6.1 Ved privatleasing af bil

Der er efter forbrugeraftaleloven ikke fortrydelsesret for leasingaftaler.

 

6.2 Ved køb af bil

WISMO er alene behjælpelig med udarbejdelse af specifikationerne på den bil, du ønsker og formidling af kontakt til den forhandler, som du vælger jf. også pkt. 1.1. Der bliver IKKE indgået aftale om køb af bilen via www.wismo.dk. Der er alene tale om en reservation. Du er ikke bundet af en aftale, før du har gennemgået specifikationerne på din nye bil og aftalt en pris for bilen med din forhandler. Du har derfor først indgået en bindende aftale, når du har underskrevet en slutseddel hos forhandleren. Der er derfor ikke tale om indgåelse af en aftale om fjernsalg på WISMO’s platform. Der er derfor heller ikke fortrydelsesret på et efterfølgende køb hos forhandleren – medmindre dette følger af din individuelle aftale med forhandleren.

7. GARANTI VED KØB AF BIL

 

Ved køb af bil gennem en forhandler følger fabriksgaranti fra datoen, hvor den nye bil indregistreres til dig. Se fabrikkens gældende garantibetingelse for bilerne her:

Hvis du har spørgsmål vedrørende garantien på bilen, kontakt venligst din forhandler.

8. KLAGEMULIGHEDER

Hvis du vil klage over dit køb, bedes du rette henvendelse til forhandleren med udførlig beskrivelse af den hændte samt ønsket handling.

Din henvendelse vil blive behandlet af forhandleren – evt. i samarbejde med importøren -, og du vil få svar retur hurtigst muligt. Forhandleren undersøger sagen grundigt, hvorfor der må forventes et par dages undersøgelsestid, før du modtager svar.

 

8.1 Ankenævnet for biler

Kan der ikke findes en tilfredsstillende løsning for begge parter på klagen, har du mulighed for at rette klage til Ankenævnet for Biler. På ankenævnets hjemmeside Bilklage kan du læse mere om fremgangsmåden ved en klage. Spørgsmål kan stilles ved henvendelse på sikkerpost@bilklage.dk eller 3271 2929 (hverdage ml. kl. 10 og 12).

Ring til kundeservice

Telefon: + 45 88 53 38 00

Mandag-fredag: 9:00 - 15:30.
Helligdage: Lukket.
Har du brug for hjælp?
Luk