VÆRD AT VIDE INDEN DU VÆLGER LAK

Du har fundet en ny bil som passer til dig og dine behov, og nu skal du vælge hvilken lakering den skal have. Hvad findes der? Og hvad er egentlig forskellene? Vi guider dig igennem de forskellige lakeringers egenskaber og kendetegn.

Kort fortalt om laktyper

Der findes tre forskellige laktyper: standardlak, metallak og perlemorslak. Vi vil forsøge at beskrive dem herunder, så du kan sammenligne og vælge den lak, du foretrækker.

 

Standardlak

En standardlak er som regel en del af bilens pris. Dog kan udvalget af farver være lidt begrænset.

Metallak

Metallakeringen giver bilen en flot glimtende effekt. Det kan dog være lidt sværere at ramme den præcise effekt ved eventuelle reparationer. Denne type lak har typisk en merpris modsat standardlakken, men kommer til gengæld i et meget større farveudvalg.

Perlemorslak

Perlemorslak giver en utrolig flot effekt, der giver en helt speciel dybde og skinnende overflade. Denne lak er en opgradering fra metallakken. Ligesom metallakken kan denne type også være lidt mere vanskelig at reparere, skulle uheldet være ude.

 

Ved du allerede nu hvilken lakering du skal vælge til din nye bil? Så klik på knappen, så du kan bygge og bestille din nye bil online. Hvis ikke, så læs mere om de enkelte lakeringer nedenfor.

Standardlak

 

Når du køber en ny bil, kommer den ofte med en standardlak som udgangspunkt. En standardlak kommer i et begrænset udvalg af farver og ofte er der kun én standardfarve.

En standardlak påføres som et enkelt farvelag efterfulgt af et lag klarlak, som beskytter farven mod ridser, afskalning og vejret. Standardlakken giver bilen et ensfarvet udtryk uden nogle glimtende elementer, som man ser i metal- og perlemorslakeringer. Ved eventuelle ridser er det ensfarvede udtryk en fordel, da autolakereren har lettere ved at ramme den præcise farve.

 

Metallak

 

Navnet metallak kommer af, at lakken rent faktisk har fået tilføjet lidt pulveriseret metal. Når bilen er blevet lakeret, sætter man strøm til karosseriet, hvilket får de små metalstykker til at rejse sig i lakken. Det giver en rigtig flot glimtende effekt, når lyset rammer metalstykkerne.

Metallakken kommer ofte i et større farveudvalg end de to andre lakker, så det burde være muligt at finde en flot, skinnende lak, der passer de fleste. Med en metallak opnår bilen en god beskyttelse mod fx ridser og solens stråler.

 

Perlemorslak

 

Denne laktype giver bilen et helt særligt udtryk. I stedet for at anvende pulveriseret metal i lakken, bruger man små keramiske krystaller, også kaldet ”mica”. Derfor kan man på nogle modeller se, at der står ”mica lak” i stedet for perlemorslak. De keramiske krystaller reflekterer ikke bare lyset, som metalstykkerne gør – de bryder lyset og giver en dybere farve, der varierer alt efter hvor man kigger. Det skaber en meget interessant effekt, særligt på biler med markante linjer. Hvor metallakken glimter, får man i stedet en mere mat finish, som giver en helt anden dybde og en skinnende effekt.

 

KONFIGURER DIN ØNSKEDE BIL PÅ WISMO SHOP

KONFIGURER DIN ØNSKEDE BIL PÅ WISMO SHOP

 

Ring til kundeservice

Telefon: + 45 88 53 38 00

Mandag-fredag: 9:00 - 15:30.
Helligdage: Lukket.
Har du brug for hjælp?
Luk