FAMILIEBILEN

 

Sådan finder du en god familiebil til livet med børn

Har familien fået vokseværk eller er jeres børn blot blevet større? Så har jeres behov til bilen højst sandsynligt ændret sig. Men hvad skal du være opmærksom på, når du er på udkig efter den nye familiebil og hvordan sikrer du, at den opfylder jeres behov som familie? Det hjælper Wismo dig med her.

Hvad skal du være opmærksom på?

For de fleste er plads oftest et af de vigtigste parametre, når man er på udkig efter en ny familiebil, men det alene er ikke nok til at definere den perfekte familiebil. Det er vigtigt, at du også har følgende punkter med i dine overvejelser:

 

Hvis du allerede ved, hvilken familiebil der er ideel for jer, kan du nemt bestille den online her.

Familiebil og sikkerhed skal gå hånd-i-hånd

 

Hvis du vil være sikker på at din udsete, nye familiebil har sikkerheden i top, skal du være opmærksom på følgende:

 

Har bilen isofix?

Isofix er to beslag, hvor du kan klikke din autostols base fast i bilens karosseri. Tests viser, at autostole monteret med isofix sidder bedre fast og rykker sig ikke løs i tilfælde af en kollision. Vær opmærksom på at antallet af sæder med isofix i bilen.

 

Hvordan er børnesikkerheden i Euro NCAP’s sikkerhedstest?

Hvis du vil være sikker på at vælge en ny bil hvor sikkerheden er i top, kan du kigge på bilens resultat fra sikkerhedstesten foretaget af Euro NCAP. Børnesikkerhed er en kategori for sig og vurderingen gives ud fra hvor sikker bilen er for børn i autostole. Det er dog vigtigt at man specifikt kigger på denne kategori og ikke bilens samlede vurdering, da børns sikkerhed kun vægter 20% af den samlede vurdering.

 

Hvor god er sikkerheden på bagsædet?

Det er altid en god idé at tjekke om der er plads til det nødvendige antal af autostole på bagsædet, og om autostolen kan dreje uden besvær, hvis den har denne funktion. Derudover er det en god idé at vælge en bil, der ikke har et åbent bagagerum.  Hvis bilen har et åbent bagagerum, risikerer du nemlig at bagagen flyver fremad i kabinen og risikerer at ramme børn på bagsædet. Har bilen en hattehylde der dækker over det åbne bagagerum, øges sikkerheden, så længe at du sørger for at bagagen kan holdes nede af hattehylden.

 

Familiebil med åbent bagagerum

Familiebil med lukket bagagerum

Familiebil med hattehylde

Hvor mange airbags har bilen?

 

De nyeste biler har typisk seks airbags, der beskytter fører og passagerer fra alle vinkler. Der er to airbags foran – en til føreren, der sidder i rattet, og en i den øverste del af frontpanelet, der beskytter passagersiden. Derudover har bilen to airbags i siden og to såkaldte gardinairbags, der dækker bilens sideruder. Hvis du vil øge bilens sikkerhed, er det vigtigt, at du vælger en bil med så mange airbags som muligt.

Driftsikkerhed er nøglen til bilglæde

 

I en travl hverdag med indkøb, aflevering af børn og kørsel til og fra fritidsaktiviteter er et sammenbrud af bilen det sidste, du har brug for. Bilens driftssikkerhed er for de fleste børnefamilier derfor nøglen til at få familiekalenderen og hverdagen til at gå op.

Hvis du ikke gider noget bøvl med mekanikken, anbefaler vi, at du kigger på en fabriksny bil. Jo nyere bil og jo færre kilometer den har kørt, desto mindre er risikoen for et uventet sammenbrud. Det er dog vigtigt at du opretholder bilens driftssikkerhed ved at overholde bilens serviceintervaller.

Overholder du service, opretholdes bilens fabriksgaranti, samtidig med at du kommer eventuelle problemer i forkøbet.

 

p

Hvis du vil opnå optimal vedligeholdelse af din familiebil kan du tilkøbe en service- og reparationsaftale. Så er du sikker på din bil bliver passet og plejet efter fabrikkens forskrifter. Find din nye bil og tilkøb en serviceaftale til den gennem vores Wismo shop her.

Find den rette biltype til din families pladsbehov

 

Når man er på udkig efter en ny familiebil, går man typisk efter en bil med maksimal plads. Vi gennemgår nedenfor tre forskellige biltyper, som alle er gode familiebiler, men som hver især passer til forskellige behov.

 

Stationcar

En stationcar er indbegrebet af en rummelig familiebil, og nok den biltype de fleste tænker på, når der tales om familiebiler.

 

Stationcaren er perfekt til familien, der:

  • har to børn som enten sidder i autostole eller som blot skal have god plads på bagsædet.
  • ønsker et stort bagagerum, så du ikke skal bekymre dig om pladsproblemer.
  • ønsker en lav læssekant, så du nemt kan få barnevognen ind og ud af bagagerummet eller hunden selv kan hoppe ind og ud.

 

Eksempler på stationcars til familien:

Peugeot 308 stationcar

Citroën C5 X

 

Hatchback

Hatchbacken er typisk billigere og har mindre plads end en stationcar. Den er derfor et perfekt match for familier med ét mindre barn eller to større børn, der ikke længere skal sidde i autostol.

 

Hatchbacken er perfekt til familier, der:

  • har ét barn i autostolsalderen eller to større børn.
  • vil have en god budgetvenlig familiebil.

 

Eksempler på hatchbacks til familien:

Opel Astra

Citroën C4

 

SUV

Med en SUV får du en familiebil, der størrelsesmæssigt er på niveau med en hatchback, men som har en bedre indgangshøjde og typisk et større bagagerum.

 

SUV’en er perfekt til familier, der:

  • har et til to mindre børn hvoraf begge er i autostolsalderen eller to større børn.
  • gerne vil kunne sætte børnene i autostolen uden at skulle bukke sig ned, da der er god indstigningshøjden.
  • ikke har noget imod at skulle løfte barnevognen lidt ekstra op, da læssehøjden i bagagerummet er højere end en stationcar og hatchback.

 

Eksempler på SUV til familien:

Peugeot 3008

Opel Mokka

FIND DIN NYE FAMILIEBIL PÅ WISMO SHOP

Uanset om du er på udkig efter en stor eller lille familiebil, finder du den hos Wismo. Vores udvalg rummer både stationscars, SUV’er og hatchbacks og alle vores modeller er nøje udvalgt med familiens behov i tanke.

FIND DIN NYE FAMILIEBIL PÅ WISMO SHOP

Uanset om du er på udkig efter en stor eller lille familiebil, finder du den hos Wismo. Vores udvalg rummer både stationscars, SUV’er og hatchbacks og alle vores modeller er nøje udvalgt med familiens behov i tanke.

Ring til kundeservice

Telefon: + 45 88 53 38 00

Mandag-fredag: 9:00 - 15:30.
Helligdage: Lukket.
Har du brug for hjælp?
Luk